Archief

Oude nieuwsberichten

DARTTOERNOOI

Februari 2023 Op 18 februari organiseert onze Activiteiten Commissie voor het eerst een darttoernooi in de grote zaal. Er zijn veel aanmeldingen dus het zal een spannende en gezellige avond worden verwachten wij. Veel plezier voor iedereen die meedoet en kom aanmoedigen!

BRAINSTORMSESSIES

November 2022 We zitten midden in brainstormsessies met dorpsbewoners en stichtingen- en verenigingen uit het dorp. Hierbij komen we samen om na te denken en ideeën te opperen om het dorpshuis toekomstbestendig te maken. Er staat namelijk groot onderhoud voor de boeg en de kosten om het dorpshuis überhaupt in stand te houden, lopen op. Daarom zijn we eigenlijk opzoek naar wat meer verhuur van onze ruimtes. Na de sessies gaat het bestuur zich over alle inbreng buigen, waaruit er hopelijk wat leuke nieuwe initiatieven ontplooit kunnen worden. Mocht u ook nog een briljant idee hebben waardoor de verhuur van de kerk wat zou kunnen aantrekken, mail dan vooral naar info@oldekarke.nl of spreek iemand van het bestuur aan.

GOOGLE REVIEW

Oktober 2022 Om de bekendheid van dorpstrefpunt d’olde karke wat te vergroten zouden we het op prijs stellen om een Google review achter te laten. Dus mocht u de kerk hebben bezocht zou het mooi zijn als u uw mening hier achter kunt laten. Alvast bedankt

OLDE KARKE WEER OPEN

2021 De Olde Karke is na de corona restricties weer open voor verhuur en activiteiten. Uiteraard dienen die wel plaats te vinden binnen de grenzen van de door de overheid gestelde regels en beperkingen.

OLDE KARKE TOT NADER ORDER GESLOTEN

Het is helaas nog steeds niet duidelijk wanneer de dorpshuizen in Nederland weer open mogen. Daarom dal de Olde Karke ook gesloten blijven tot er meer duidelijkheidnis over de mogelijkheden en voorwaarden voor het weer openstellen van ons dorpshuis. Zodra er weer mogelijkheden zijn, zullen we dat hier aankondigen.

GESLOTEN TOT 1 FEBRUARI 2021

Helaas moet ons dorpshuis langer gesloten blijven, vooralsnog tot 9 februari 2021. Dit is het gevolg van de verlenging van de lockdown die door de regering is afgekondigd. Wat er na 9 februari gebeurt hangt af van de maatregelen die de regering neemt voor de periode na 9 februari. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om online te reserveren voor de periode na 9 februari 2021. Kijk hiervoor op de pagina agenda/reserveren/tarieven in deze website.

GESLOTEN TOT 19 JANUARI 2021

Uit de toespraak op 14 december 2020 van ministerpresident Rutten blijkt duidelijk dat wij het dorpshuis weer moeten sluiten. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om online te reserveren voor de periode na 19 januari 2021. Kijk hiervoor op de pagina agenda/reserveren/tarieven in deze website.

EN WE ZIJN WEER OPEN!

Uit de persconferentie van 17 nov 2020 bleek dat dorpshuizen weer open mogen, met beperkingen. U kunt dus de olde karke weer reserveren via deze website. Al onze gebruikers moeten zich nog steeds aan de coronavoorschriften houden en aan het corona protocol. De groepsgrootte is maximaal 30 personen, en alleen als dat gezien de gewenste activiteit verantwoord mogelijk is.

OLDE KARKE WEER OP SLOT!

Als gevolg van de extra maatregelen die zijn aangekondigd op de persconferentie van 3 nov 2020 is dorpshuis de Olde Karke gesloten van 4 nov 2020 t/m 17 nov 2020. Hoe we dan verder moeten hangt af van de maatregelen die dan van kracht worden.

HEROPENING OLDE KARKE

We openen het dorpshuis weer per 1 augustus 2020, om bewoners de gelegenheid te bieden elkaar weer te ontmoeten bij de activiteiten die zij samen graag uitvoeren, zoals kaarten, dansen, zingen etc. Dit zal lang niet altijd makkelijk gaan, omdat 1,5 meter afstand houden soms lastig is. De deelnemers aan de activiteiten zijn zelf verantwoordelijk voor het handhaven van de overheidsregels en richtlijnen t.a.v. de corona crisis.
Bij de ingang van het dorpshuis is handgel aanwezig. Mondkapjes moet iedereen zelf voor zorgen. Voorwaarde voor heropening is dat er een protocol voor coronamaatregelen aanwezig is.  Om ons dorpshuis veilig te kunnen gebruiken hebben we dit protocol opgesteld.Het protocol is gemaakt aan de hand van het voorbeeld van de BOKD. Het geldt voor iedereen die gebruik wil maken van het dorpshuis.  Het is geldig tot het door het bestuur herroepen wordt.
Eén van de maatregelen is dat de kleine zaal niet apart wordt verhuurd tijdens de coronacrisis.
Download het coronaprotocol.

WIJ ZOEKEN JOU!!!!

Het dorpshuis de Olde Karke wordt op dit moment 1x per maand door 2 vrijwilligers schoon gemaakt. We hebben op dit moment 4 vrijwilligers, 1x per 2 maand is dit groepje aan de beurt. Wij merken dat 1x per maand even goed´ de bezem´ erdoor halen te weinig is, daarom zoeken wij nieuwe vrijwilligers, zodat het dorpshuis 1 x per 14 dagen schoon gemaakt kan worden.
Onze ervaring is dat we met 2 personen nu ong.3 uur bezig zijn, zijn we met meer mensen kunnen we een lijst maken van werkzaamheden en zal het erop neer komen dat het 2 uur per keer is.
Als er veel  vrijwilligers zich aanmelden, wordt het niet 1x per2 mnd. maar 1x per 3 mnd. 
Dus wie heeft er tijd en ruimte om 1x per 2/3  maanden op je eigen tijd, mag ook op een avond,  met 2 personen 2 uurtjes te helpen, ons dorpshuis schoon te maken???
Vanaf half augustus zal het dorpshuis weer open gaan.
Belangstelling neem dan contact op met
Mieke Krikken;0611216642 of email; lamiek@hetnet.nl
of
Els de jong; 0646354117 of email; dejongkleipool@gmail.com

ALLE ACTIVITEITEN TOT 16 AUG AFGELAST

Het bestuur heeft onderzocht of het mogelijk is om het dorpshuis per 1 juni in aangepaste vorm weer open te stellen. Door de ligging en de indeling is het erg lastig om de naleving van de vereiste maatregelen te beheersen en te controleren. Tevens wordt het dorpshuis in de maanden juni-juli-aug nauwelijks gebruikt. Daarom heeft het bestuur besloten de sluiting van het dorpshuis te verlengen tot 16 aug 2020. Mocht U voor die tijd gebruik willen maken van het dorpshuis en u denkt de maatregelen in acht te kunnen nemen dan kunt u contact met ons opnemen middels dit contactformulier:

JAARVERGADERING UITGESTELD

Dorpsbelangen en het bestuur van de Olde Karke hebben besloten om uit voorzorg de geplande jaarvergadering uit te stellen i.v.m. de afgekondigde corona-virus maatregelen . Zodra een nieuwe datum bekend is wordt deze bekend gemaakt.

NL DOET Afgelast

Omdat het Oranjefonds alle NL-doet klussen heeft afgelast gaan de geplande klussen van de olde karke op vrijdag 13 maart niet door. Of er een nieuwe datum komt zal in samenspraak met de vrijwilligers worden vastgesteld.

WEERWOLVEN AFGELAST

Het weerwolven spel van Vrijdag 20 maart is helaas afgelast!

vrij 28 febr. 2020-19:00 BONTE AVOND

Een reuze gezellige bonte caranavals avond voor de kinderen van de basisschool. Kom jij in je leukste en gekste carnavals outfit en wij zorgen voor het feestje. We gaan leuke spelletjes doen en volledig uit ons dak!
Kosten € 2,50 per kind
Opgave: acoldekarke@gmail.com voor 25 februari.

wo 5 febr. 2020-14:15-VOGELHUISJE PIMPEN

In samenwerking met het Kraaienbos gaan we een vogelhuisje oppimpen. Dat doen we in het dorpshuis. Jullie krijgen een eigen vogelhuisje die jullie mooi mogen maken zodat hij aantrekkelijk wordt voor de vogels. Deze huisjes gaan we later in het bos ophangen zodat we later dit voorjaar met de vogelwacht kunnen kijken in welk vogelhuisje de vogels hebben gebroed.
Opgave voor 1 februari, leeftijd vanaf 4 jaar. Opgave via acoldekarke@gmail.com
Deze activiteit wordt jullie aangeboden door de activiteitencommissie en het kraaienbos.

za 1 febr. 2020 20:00 uur PUB QUIZ

Wie doet er mee met deze gezellige pub quiz ? Na het succes van de vorige editie staat de pubquiz op veler verzoek weer op de kalender. Een leuke, gezellige en leerzame avond. Je mag alleen meedoen of met een team ( max. 4 personen).  Opgave is noodzakelijk, uiterlijk voor 27 februari.
Kosten € 5,00 incl. koffie en thee.

10 december 2019: Wijn & Spijsavond.

De activiteitencommissie van de Olde Karke organiseert op 10 dec. 2019 een mooie, gezellige Wijn & Spijs workshop. 🥂 Voor deze gezellige proeverij avond is opgave noodzakelijk! Graag vóór 5 december. De kosten zijn €20,- pp. Én: Uiteraard zijn mannen ook welkom😉. Je kunt je opgeven op de facebook pagina ven de activiteitencommissie.

sept.’19 website oldekarke.nl online

In september 2019 is deze website in de lucht gegaan. De directe aanleiding is het gebrek aan mankracht bij het runnen van het dorpshuis. Er is momenteel geen sleutelbeheerder en er is een ernstig tekort aan vrijwilligers die bereid zijn mee te werken aan het schoonmaken van het dorpshuis. Daarnaast was er al langer de wens om de verhuur van het efficiënter te laten verlopen. Reserveringen zijn nu alleen mogelijk via deze website. Huurders kunnen zelf het dorpshuis openen en afsluiten. Daarmee is veel minder mankracht nodig bij het beschikbaar houden van d’ olde Karke.

Huurders krijgen bij bevestiging van hun reservering uitleg over het hoe en waarom van alles.

Nog steeds zijn er vrijwilligers nodig voor het schoonmaken van de olde Karke. Natuurlijk moeten huurders alles netjes en schoon achterlaten, maar af en toe is wat extra aandacht nodig. Dus als je mee wilt helpen ons mooie kerkje “bewoond” te houden, meld je dan aan op info@oldekarke.nl. Je bent meer dan welkom!