Faciliteiten

Keuken

In de entreeruimte is een keuken. Daar vindt u:

  • Koffiezetapparaat met twee glazen kannen
  • Waterkoker
  • Kopjes en schoteltjes, borden, wijnglazen en limonadeglazen, bestek.
  • Thermoskannen voor thee en koffie
  • Koelkast
  • Kookplaat met wasemkap, bedoeld voor het opwarmen, warm houden van gerechten zoals soep, hapjes ed. NIET frituren, uitgebreid bakken of maaltijden voor meerdere personen klaarmaken.
  • Vaatwasser, voor kopjes en glazen kan het korte programma gebruikt worden. Graag op tijd aanzetten, en zelf de afwasmachine weer uitpakken voor vertrek. Gebruiksaanwijzing op de deur van de vaatwasser
  • Thee- en handdoeken, vaatdoekjes

Televisie

In de grote zaal is een televisie beschikbaar voor de huurders. Er kan een laptop op de TV aangesloten worden middels de HDMI kabel (die onder de TV hangt) en via WIFI aan een smartphone.  Na gebruik de TV weer in standby modus zetten (uit-knop).

Stoelen en tafels

Stoelen en tafels zijn beschikbaar in beide ruimten. Extra stoelen zijn aanwezig in de berging, op plateautjes. De stoelen en tafels dienen op dezelfde manier teruggeplaatst te worden zoals aangetroffen. In de zalen hangt een voorbeeld van de basisindeling.

Verwarming

Het dorpshuis is centraal verwarmd. De verwarming wordt op afstand geprogrammeerd op basis van het gebruik van de ruimten. Daardoor is het standaard 20 gr. in de verhuurde ruimten. Naar behoeven kunt u de verwarming hoger of lager instellen met de thermostaat in de zalen. Na afloop moet de thermostaat weer op 20 gr. gezet worden zodat de temperatuur voor de volgende huurder weer goed ingesteld staat. Na uw vertrek schakelt de verwarming automatisch uit.

Parkeren

Auto’s mogen gratis parkeren op de Brink, naast de kerk. Wilt u dit aan uw gasten doorgeven?  Aub niet parkeren bij de buren (o.a. de kapper) of bij de entree van de kerk. Dit is privé terrein of er geldt een parkeerverbod.

Gebruik

Zelf Koffie/thee zetten

Er is een koffiezetapparaat en een waterkoker voor gebruik door huurders. Thermoskannen zijn aanwezig. Thee in theekannen, koffie in koffiekannen. Koffiefilters zijn aanwezig, koffie en thee etc. dient u zelf mee te nemen.

De Olde Karke biedt daarnaast cateringmogelijkheden als een gevulde koelkast, onbeperkt koffie/thee of lunches.  Zie daarvoor het kopje Catering

Alcohol

Verkoopt of serveert u als huurder alcoholische dranken tijdens een openbaar evenement, dan is een diploma Sociale Hygiëne verplicht. Het bestuur of de beheerder van ‘d Olde Karke kan vooraf of tijdens de huur eisen dat de huurder dit diploma overlegt. Alle gevolgen van het gebruik van alcoholische dranken (ook bij besloten bijeenkomsten) zijn strikt voor rekening en risico van de huurder. Verder verwijzen wij U naar de Huisregels

Overlast

Om (geluids)overlast zoveel mogelijk te beperken vragen wij u om de ramen en deuren gesloten te houden en buiten geen activiteit te ontplooien zoals barbecueën of alcohol nuttigen. 

Roken

Roken is binnen verboden. Buiten roken niet bij de entree! Het eerste zitbankje (vanaf de straat) is een rokersbankje. Daar is ook een buitenasbak aanwezig.

Aansprakelijkheid

De verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissingen of schade aan goederen of personen tijdens het gebruik van het dorpshuis en de tot het dorpshuis behorende terreinen.