Faciliteiten

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar voor huurders:

Parkeren:
De auto mag alleen geparkeerd worden op de Brink, naast de kerk. Wilt u dit ook aan uw gasten doorgeven? NIET parkeren op terrein van de buren (de kapperswinkel) of voor de kerk, dit is privé terrein of geldt een parkeerverbod.

Keuken:

  1. Een keukenblok in de entreehal is aanwezig
  2. Koffiezetapparaat met twee glazen kannen
  3. Waterkoker
  4. Kopjes en schoteltjes, borden, wijnglazen en limonadeglazen, bestek.
  5. Thermoskannen voor thee en koffie
  6. Koelkast
  7. Kookplaat met wasemkap, bedoeld voor het opwarmen, warm houden van gerechten zoals soep, hapjes ed. NIET frituren, uitgebreid bakken of maaltijden voor meerdere personen klaarmaken.
  8. Vaatwasser, voor kopjes en glazen kan het korte programma gebruikt worden. Graag op tijd aanzetten, en zelf de afwasmachine weer uitpakken voor vertrek. Gebruiksaanwijzing op de deur van de vaatwasser
  9. Thee- en handdoeken, vaatdoekjes

Koffie/thee zetten:
Er is een koffiezetapparaat en een waterkoker voor gebruik door huurders. Thermoskannen zijn aanwezig. Thee in theekannen, koffie in koffiekannen. Koffiefilters zijn aanwezig, koffie en thee etc. dient de huurder zelf mee te nemen.

Televisie:
In de grote zaal is een televisie beschikbaar voor de huurders. Er kan een lapot op de TV aangesloten worden middels de HDMI kabel (die onder de TV hangt) en via WIFIaan een smartphone. Wij gaan er van uit dat huurders zelf weten hoe de verbinding van laptop of smartphone naar TV tot stand wordt gebracht. Na gebruik de TV in standby modus zetten (uit-knop).

Verwarming:
De ruimten worden centraal verwarm. De verwarming wordt per week op afstand geprogrammeerd op basis van de verhuur. In beide zalen is een thermostaat aanwezig. Die staan standaard op 20 gr. Daardoor is het standaard 20 gr. in de verhuurde ruimten. Naar behoeven kunnen de huurders de verwarming hoger of lager instellen. Na afloop moet de thermostaat weer op 20 gr. gezet worden zodat de temperatuur voor de volgende huurder weer goed ingesteld staat. Na afloop van de verhuur wordt de verwarming weer automatisch uitgeschakeld.

Stoelen en tafels:
Stoelen en tafels zijn beschikbaar in beide ruimten. Extra stoelen zijn aanwezig in de berging, op plateautjes. De stoelen en tafels dienen op dezelfde manier teruggeplaatst te worden zoals aangetroffen. In de zalen hangt een gelamineerd a4tje waarop de indeling staat ter herinnering.

Roken:
Roken is verboden in het hele dorpshuis. Ook buiten niet roken, zeker niet bij de ingang! Het eerste zitbankje (vanaf de straat) is een rokersbankje. Daar is ook een buitenasbak aanwezig.

Alcohol:
Het bestuur verkoopt geen alcoholische dranken. Alle gebruik van alcoholische drank en de gevolgen daarvan zijn strikt voor rekening van de huurder en alle gebruikers die bij zijn/haar activiteit aanwezig zijn.
Verder verwijzen wij U naar de Huisregels.

Buiten:
Om overlast zoveel mogelijk te beperken vragen wij u om de ramen en deuren gesloten te houden en buiten geen activiteit te ontplooien zoals barbecueën of alcohol nuttigen.

Sociale Hygiëne:
Van de huurder wordt verwacht dat hij/zij een diploma  sociale hygiëne heeft behaald.
Het bestuur aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor vermissingen of schade aan goederen of personen tijdens het gebruik van het dorpshuis en de tot het dorpshuis behorende terreinen er om heen.